HomeVideoLeven met diabetes | De Straat | Afl. 3

Leven met diabetes | De Straat | Afl. 3Leven met diabetes. Wie wil dat nou niet.
Even aandacht voor dit leuke ziekte’tje. Een yolo leven leiden met diabetes? Moet kunnen. Heb je een diabetes-loos leven? Bekijk ook eens waar jij en je bek niet over na hoeven te denken, zoals mensen met diabetes dat wel elke dag moeten.

In aflevering 3 gaan we op straat checken wat men allemaal weet over diabetes.

Elke twee, drie of vier weken zal ik een dag in de week de pijn verzachten van een diabeet, door middel van een video. Hierin geef ik op een andere manier aandacht aan deze fenomenale ziekte. Een ondergeschoven en onderschat kindje voor mensen die dit geweldige cadeau niet hebben gekregen, noch krijgen. Neem het leven niet te serieus, maar diabetes wel want anders ga je gewoon bad (engels woordje).

Ook als je geen diabetes hebt, kan een video je helpen. Je hebt vast wel iets anders naars op je bordje liggen waar je zo nu en dan of dagelijks mee struggled. Een nuchtere, maar realistische kijk op het leven, de nodige onzin, maar ook de harde werkelijkheid kunnen je dag wellicht net wat leuker maken.

Bijna 23 jaar lang heb ik kunnen genieten van een diabetes loos en luxe leventje. Alles kunnen vreten en zuipen wat ik wilde, zonder ook maar één keer na te denken. Alles kunnen doen met diabetes (lees: sporten, reizen, chillen en al het andere in je leven), gaat niet meer zonder er goed bij te hoeven nadenken. Je bent er 24/7 mee bezig.

Vooral de luxe om op elk moment eten in je mond te stoppen, mis ik regelmatig. Het niet hoeven nadenken over hoeveel koolhydraten er in je eten zit of wat je aan insuline in je lichaam moet proppen. Het was daarom een schok voor me, toen Sinterklaas met dit cadeau kwam aan zetten. In mijn video’s probeer ik mensen die dit issue hebben, te inspireren en te activeren er iets mee te doen. Voel je niet alleen, maar trek met z’n allen ten strijde tegen diabetes type 1. Dat rijmt.

In elke video komt er een nieuw onderwerp aan bod, waar wellicht de issues van jou in voorbij komen. Het kan gaan over sporten met diabetes. Drank en drugs met diabetes. Verliefd zijn en seks met diabetes. Uiteten met diabetes. Simpelweg het dagelijks leven als een (ik durf het bijna niet te zeggen) diabeet.

Geniet van een luchtige video waar we ‘’fuck you’’ zeggen tegen diabetes.
Waarin we diabetes even van een NIET dramatisch oogpunt bekijken, zodat we er op een juiste manier mee kunnen leven.
Je kunt er maar beter een feestje van maken!

Juist omgaan met diabetes is belangrijk, zodat we er honderd mee kunnen worden inclusief je beide benen, een goedwerkend hart, nieren, bloedvaten, ogen en alle andere shit die je belooft wordt.
Zie. hoe goed je het hebt als je dit fenomeen niet hebt. Zie ook hoe je een gelukkige diabeet kunt zijn.

Educatieve praat
Leven met diabetes. Een ziekte die onderschat wordt door eigenlijk iedereen die geen diabetes heeft. Het gaat hierbij specifiek om diabetes type 1. Een ziekte die op elke leeftijd je leven omver kan schoppen. Dat is ook wat er met mij op 23 jarige leeftijd is gebeurd. Met mijn video’s wil ik diabetes van een andere kant bekijken. Ik wil mensen inspireren die deze ziekte al een tijd hebben of zojuist cadeau hebben gekregen van het universum.
Via een luchtige, humoristische en informatieve manier zal ik mijn video’s in een diabetes jasje laten zien. Met de nodige zelfspot hierin verweven.

Dank allen voor uw aandacht. Love u.

Instagram: jarahsimons
Facebook: Jarah Simons
Youtube: Jarah Gartener Simons

Music: http://www.bensound.com
Awesome Ben Sound website.

source

Previous post
Reaching Millions With a Message for Change
Next post
Is There A Herbal Remedy For Treating Diabetes Mellitus

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz