HomeVideoRemco Slop

Remco SlopRemco Slop

Remco Slop (1963) woont en werkt in Utrecht en is een echte levensgenieter, zo houdt hij van dansen, toneel en reizen. Het is niet altijd even makkelijk voor hem want door zijn beperking loopt hij wel eens tegen moeilijkheden aan. Maar met zijn positieve instelling bereikt hij heel veel. Hij vindt het leuk om de hokjes te doorbreken en mensen duidelijk te maken dat het niets uitmaakt of je allochtoon bent, een handicap hebt, homoseksueel bent, rood haar hebt of diabetes hebt. “ Mensen denken te veel in hokjes en die stapelen veel te makkelijk op. We zijn in de eerste plaats allemaal mensen!”.

Dieren
Behalve van mensen houdt Remco ook van dieren. Zo wilde hij graag een eigen dierenasiel oprichten. Hij heeft hiervoor alle benodigde diploma’s gehaald. Hij ontdekte gaandeweg wel dat zijn beperking het zelfstandig runnen van een dierenasiel in de weg kon staan, de beestjes kan je natuurlijk niet zomaar laten zitten. Maar zoals hij zegt: hij heeft het in ieder geval geprobeerd en er iets van opgestoken, want de vaardigheden die hij leerde gebruikt hij bij zijn werk in het dierenasiel. Naast zijn werk in het dierenasiel werkt hij ook op een kinderboerderij. Hij verzorgt er de dieren en kan daar kinderen bij betrekken. Zo laat hij hen zien dat mensen met een beperking niet eng zijn. Ook zijn twee katten kunnen altijd op hem rekenen.

Reizen
Remco heeft al een heel stuk van de wereld gezien. In het bijzonder Gambia. Daar gaat hij graag op vakantie, maar behalve recreëren wil hij ook graag zijn steentje bijdragen. Zo is hij vaste vrijwilliger bij de “stichting W.W. Toegankelijk”. Deze stichting zet zich in om mensen in Gambia te ondersteunen en daardoor integratie te bevorderen waardoor het leefniveau kan toenemen.

Toneel en Dans
Hij geniet veel van musicals kijken maar het liefste doet hij mee. Hij doet aan geïntegreerde dans; je probeert met zoveel mogelijk lichaamsdelen te bewegen, waarbij iedere beweging een betekenis heeft. Een ander probeert deze beweging te vertalen of te interpreteren, of op omringende geluiden te reageren, door middel van een beweging. Zo ontstaat een vloeiende dans, die ook nog eens spontaan is, doordat ze niet is voorgeprogrammeerd. Alle bewegingen zijn instinctief, er is niets ingestudeerd.

Likes: 0

Viewed: 434

source

Previous post
Healthy Foods That You Shouls Eat For Lower Diabetes
Next post
Food For Kidney Disease - Know Which Foods Boost Kidney Function And Which Ones Harm

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz